Férfi vízilabda világliga – Montenegró legyőzte Szerbiát, nem dőlt el a csoportelsőség

water-polo-pixabay

Budapest/Podgorica, 2018. március 21., szerda (MTI)A montenegrói férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte Szerbiát a világliga európai selejtezősorozatának legutóbbi játéknapján, így az automatikus továbbjutást jelentő csoportelsőség nem dőlt el az A jelű hármasban.

A nemzetközi szövetség szerdai tájékoztatása szerint a montenegróiak két negyed után 7-4-re vezettek – a szerbek decemberben házigazdaként pont ennyire nyertek -, és a háromgólos különbség az összecsapás végén is megmaradt. A csoportból a Románia-Montenegró találkozó maradt hátra, a kilencpontos szerbek gólkülönbsége +16, a hatpontos riválisé +11.
A B csoportban a zárómérkőzés eredményétől függetlenül csoportelső horvátok már biztos résztvevői a világliga szuperdöntőjének, míg a C csoportban kilencpontos magyarok – akik kedden Debrecenben 13-1-re győzték le Hollandiát – április 10-én Pamplonában, a spanyolok vendégeként zárják a selejtezőt. Január közepén Märcz Tamás együttese házigazdaként 9-8-ra nyert a spanyolok ellen, akiknek hat pontjuk van. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény számít.

A férfi világliga júniusi, nyolccsapatos szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

További cikkek