Határon túli alkotóknak és szervezeteknek indítottak meghívásos pályázatokat

Budapest, 2020. május 7., csütörtök (MTI) – Határon túli alkotók és szervezetek számára indított tíz millió forintos keretösszegű meghívásos pályázatokat Irodalmi karaván és Művészeti karaván címmel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi); a pályázatok benyújtási határideje június 8.

Az Irodalmi karaván elnevezésű pályázat írók, írócsoportok, irodalmi műhelyek felolvasókörútjainak, irodalmi rendezvénysorozatainak megvalósítását támogatja. A pályázatra határon túli magyar írószervezetek, egyesületek, valamint közművelődési intézmények kaptak meghívást – olvasható az Emmi csütörtöki közleményében.
Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, filmszakmai programok megvalósítását, továbbá amatőr művészeti együttesek bemutatkozását támogatja a Művészeti karaván pályázat, amelyre határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek kaptak meghívást.
Mindkét meghívásos pályázat felhívása és adatlapja letölthető a www.kormany.hu honlapról.
Mint írják, a pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekben terveznek bemutatni.
A pályázatok célja, hogy erősítse a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait, valamint hogy bővítse a külhoni magyar írószervezetek, közművelődési intézmények, egyesületek programjait. Támogassa a kulturális értékekhez való hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű magyar közösségeket, népszerűsítse a határon túli magyar irodalom, képző-, ipar- és fotóművészet, továbbá filmes műhelyek értékeit, és bővítse az amatőr művészeti egyesületek bemutatkozási lehetőségeit – írták a közleményben.

Pályázati felhívás – Művészeti Karaván 2020. (letöltés
Zip – 109,07 KB)

További cikkek