Két ingyenes program a Kosztolányi Dezső Színházban

mazlista_vagyok

március 20. (kedd), 19:30
Mázlista vagyok!

A magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Értelmi És Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő És Segítő Egyesület vendégelőadása

“Minden nap felkelek. Minden nap vagyok. Néha megnézel az utcán. Néha én nézlek meg téged. Van, amikor minden egyértelmű. Van, amikor kicsit más. Mi az, hogy más? Néha furcsán érzem magam. Félek. Elgondolkodok rajta, hogy ki vagyok én. Néha te gondolkodsz el rajtam. Aztán magadon. Elgondolkodunk egymáson. Emberek vagyunk, vagy nem? Emberi nem. Homo sapiens sapiens. Van, hogy kikapcsol az agyam. Van, hogy jó semmire sem gondolni. Van, hogy nem tudok megfelelni neked. Megesik, hogy beléd szeretek. Egyszerű, ugye? És ha nem? Azért szerencsénk van egymással. Mázlisták vagyunk! Vagy nem?”

– a magyarkanizsai Mázlisták már több előadást is készítettek Oláh Tamás és Mácsai Mónika vezetése alatt, többet díjaztak is a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján. A környékünkön teljesen egyedülálló, hogy egy értelmi és testi fogyatékosokból álló társulat jöjjön létre, pedig a világon több ezer ilyen formáció létezik már. A koreográfiát színházunk kollégája, Kiss Anikó rendezte.

március 21. (szerda), 19:30
Csoportkép

csoportkep
csoportkep

A Színes Szilánkok Diákszínpad díjnyertes előadása Crnkovity Gabriella újvidéki színésznő rendezésében.

“Tükrözi a mai fiatalság töprengéseit, vívódásait a társadalomban, az egyéni vívódásokat, mindazt, amibe a 21. század fiataljai belebotlanak.”

– egy fiatalokból álló lendületes csapat, akiket az évek során már láthattunk Szabadkán (pl. az Így lettem töredék című, Arany János életét feldolgozó előadásukat), de a Csoportkép először lesz látható Újvidéken kívül.

Mindkét vendégjátékra ingyenes a belépés, de jegyfoglaláshoz kötött! (jegy@kosztolanyi.org / +381-65-543-3203)

További cikkek