Kiemelkedő tehetségű külhoni magyar fiatalok találkoznak a Balassi Intézetben

kultura-pixabay

Budapest, 2018. március 22., csütörtök (MTI) Első alkalommal hívja találkozóra öregdiákjait a külhoni magyar fiatalok tudományos-kutatói és művészeti tevékenységét segítő Márton Áron Program pénteken Budapesten – közölte a Balassi Intézet csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az első alumni találkozón több mint 110 diák, mentor és szakmai vezető vesz részt. A rendezvényt Hammerstein Judit, a KKM helyettes államtitkára, a Balassi Intézet vezetője nyitja meg. A találkozó programjában kerekasztal-beszélgetés, projektbemutató, gasztronómiai előadás is szerepel.
A több mint egy évtizedes kutatói programban és az idén nyolcéves tehetséggondozó programban eddig csaknem 130 diák és vezetőtanár kapott több mint 30 millió forint összegű támogatást.

Mint írják, az ösztöndíjak népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt öt év alatt csaknem megnégyszereződött a magyarországi és a határon túli régiók alap- és mesterképzésben tanuló egyetemi hallgatói, illetve doktoranduszai számára egyaránt nyitott programra beérkezett pályázatok száma.

További cikkek