Kövér László: Európa addig marad önmaga, amíg a jövő nemzedékei is meg tudják őrizni nemzeti identitásukat

Fotó: Kövér László átadta a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületét Nagybecskereken
Nagybecskerek, 2020. június 11. A Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épülete az átadóünnepség napján a vajdasági Nagybecskereken 2020. június 11-én. A leánykollégiumot a Boldogasszony Iskolanővérek vagyon-visszaszármaztatás keretében kapták vissza. Az épületet teljes egészében magyar támogatásból újították és szerelték fel, a magyar kormány minderre 1,2 milliárd forintot biztosított. MTI/Rosta Tibor

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti: Nagybecskerek, 2020. június 11., csütörtök (MTI) – Európa addig marad önmaga, míg a magyar, szerb és más európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást, és a családok a nevelési és oktatási intézményekkel együtt képesek bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Nagybecskereken, ahol átadta a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületét.

“A múltunk nemcsak kötelez, hanem erőt is ad” – húzta alá a házelnök. Hozzátette: “ezer éves magyar múlt áll mögöttünk e tájakon is, amely ezer indokot szolgáltat arra, hogy minden megpróbáltatás, minden gyötrelem és aggodalom ellenére, bizakodva tekintsünk a jövőbe”.
A magyarság küldetése változatlan az elmúlt ezer évben – hangoztatta Kövér László. Ez a küldetés pedig nem más, mint magyarként megmaradni a Kárpát-medencében. “Napjainkra olyan magyar államot építettünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja a nemzetet. Köszönet a délvidéki magyarságnak mindazért a lelki, erkölcsi és politikai támogatásért, amelyet mindehhez nyújtottak. (.) Engedjék meg, hogy az Országgyűlés nevében tolmácsoljam Önöknek: a délvidéki magyarság mindig és mindenben számíthat Magyarország támogatására” – biztosította támogatásáról a vajdasági magyarságot a politikus.
Rámutatott: “napjainkra bebizonyítottuk, hogy a magyarság nemzeti összetartozása erősebb, mint azon erők, amelyek száz éve szét akartak szakítani”. Ezért köszönetet mondott a délvidéki magyarságnak, amely nélkül véleménye szerint nem lehet teljes a nemzeti összetartozás.
Kövér László kiemelte, hogy Magyarország – gyarapodó szövetségeseivel együtt – napjainkra elérte, hogy a Kárpát-medence és Közép-Európa hangja hallható legyen a nagyvilágban. “Szomszédainkkal együtt bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk védeni nemcsak a saját, de egyben Európa határait is az illegális migrációtól, szomszédaink többségével erőinket össze tudjuk adni annak érdekében, hogy növeljük a térségünk biztonságát és jólétét, szomszédaink többségével egymás iránt kölcsönös tiszteletet tanúsítva elértük, hogy a Kárpát-medencét és Közép-Európát, annak minden nemzetét és országát Nyugaton és Keleten egyaránt újra megtanulják tisztelni mindazok, akiknek erre sok történelmi okuk volna, gyakran mégis megfeledkeznek erről” – húzta alá.
Végül arra kérte a vajdasági magyarokat, hogy a június 21-i szerbiai választásokon mindenhol támogassák a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjeit, “mert ez a garancia arra, hogy a magyar érdekekről a magyarok mellőzésével sehol se lehessen dönteni”.
A csütörtökön átadott leánykollégiumot a Boldogasszony Iskolanővérek vagyon-visszaszármaztatás keretében kapták vissza. Az épületet teljes egészében magyar támogatásból újították és szerelték fel, a magyar kormány minderre 1,2 milliárd forintot biztosított.
A Boldogasszony Iskolanővérek 140 évvel ezelőtt érkeztek Temesvárról Nagybecskerekre, azóta is feladatuknak tekintik a gyermekek óvodai és iskolai oktatását, a lányok nevelését.
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepi beszédében megköszönte a “nemzetben gondolkodó magyar kormánynak, hogy hittel állt a zárda felújításának ügye mellé”.

Kövér László átadta a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületét Nagybecskereken
Nagybecskerek, 2020. június 11. Osztályterem a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületében az átadóünnepség napján a vajdasági Nagybecskereken 2020. június 11-én. A leánykollégiumot a Boldogasszony Iskolanővérek vagyon-visszaszármaztatás keretében kapták vissza. Az épületet teljes egészében magyar támogatásból újították és szerelték fel, a magyar kormány minderre 1,2 milliárd forintot biztosított. MTI/Rosta Tibor

 

További cikkek