Közel-keleti és afrikai ösztöndíjasok brüsszeli tanulmányúton

EPP-HungarianPress

Hölvényi György sajtóközleménye Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, a néppárti képviselőcsoport vallásközi párbeszédért felelős munkacsoport társelnökének meghívására Magyarországon tanuló közel-keleti és afrikai keresztény fiatalok csoportja tanulmányi úton vesz részt Brüsszelben.
A látogatás során az egyetemista fiatalok részvételével kedden meghallgatást tartottak az Európai Parlamentben, melyen az ösztöndíjasok személyes vallomások keretében számoltak be a vallási kisebbségek helyzetéről országaikban, többek között Irakban és Nigériában. Az ösztöndíjas hallgatók a látogatás során menekültügyi szakértőkkel találkoztak, valamint felkeresték a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN, Aid to the Church in Need) katolikus segélyszervezet brüsszeli irodavezetőjét.

A program során a hallgatók megosztották tapasztalataikat az európai parlamenti képviselőkkel a magyar kormány keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramjáról, valamint magyarországi tanulmányaik keretében szerzett tapasztalataikról.

Brüsszel, 2018. március 20.

Hölvényi György irodája

Címlap


http://holvenyi.fidesz-eu.hu/

További cikkek