Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

bilincs

Szeged, 2020. április 2., szerda (MTI) – Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki mások által a Tiszán csónakkal átjuttatott határsértőket próbált Nyugat-Európába szállítani januárban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
A vádirat szerint a szerb állampolgár megbízóival abban állapodott meg, hogy a román-szerb-magyar hármashatár térségből illegális határátlépőket szállít Nyugat-Európába.
A megállapodásnak megfelelően a férfi január 18-án éjjel 3-kor a Deszk és Klárafalva közötti külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett öt határsértőt. Amikor a rendőrök igazoltatták őket még kilenc határsértő várt arra, hogy a vádlott fölvegye őket. Az illegális határátlépőket ismeretlen embercsempészek csónakokkal juttatták át a szerb-magyar államhatáron, és indították el a vádlottal megbeszélt találkozási pont felé – tudatta a csoportvezető ügyész.

További cikkek