Szerbia védőfelszerelést küldött Olaszországnak

Klaus Hausmann képe a Pixabay -en.

Belgrád, 2020. április 25., szombat (MTI) – Szerbia négy repülőgépnyi védőfelszerelést küldött Olaszországnak szombaton, hogy segítse az európai uniós ország koronavírus-járvány elleni védekezését – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

Aleksandar Vucic szerb elnök bejelentette, Belgrád további négy, maszkokkal, kesztyűkkel és védőruházattal megpakolt gépet küld a napokban Olaszországnak, hogy segítsen a védekezésben Rómának.
“Együtt győzni fogunk! Olaszország, légy bátor, Szerbia veled van” – üzent az elnök az egyik szombaton küldött dobozra írva.
A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Olaszország a kezdetek óta segíti Szerbia európai integrációját, és a 2014-es pusztító árvizeket követően az elsők között küldött segítséget Belgrádnak. “Ez most jó alkalom arra, hogy a kapott segítséget megköszönjük és viszonozzuk” – magyarázta Aleksandar Vucic.
Szerbia és Olaszország jó gazdasági kapcsolatokat ápol, a statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi esztendőben Németország után Olaszország volt a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Szerbiának. Az olasz cégek több mint húszezer embert foglalkoztatnak az országban.
Szerbia jó kapcsolatokat ápol Kínával, ahonnan több millió kesztyűt, maszkot és védőfelszerelést kapott, valamint hat kínai orvos is segíti a szerb egészségügyet az új típusú koronavírus-járvány legyőzésében.
Szerbiában szombaton 7483 fertőzöttet regisztráltak. A Covid-19 betegség szövődményeibe 144-en haltak bele, míg 1094-en már kigyógyultak belőle.

További cikkek